Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De sportkalender van 2016

De sportkalender van 2016

Cheer!

HILVERSUM - Het zal de gemiddelde sportvolger niet zijn ontgaan: 2016 is het jaar van het EK voetbal en de Olympische Spelen. Maar er is meer. Zo start de Giro d'Italia op 6 mei in Gelderland, komen de beste atleten van Europa in juli naar Amsterdam toe en is Hoofddorp gastheer van het EK honkbal.

Deel dit artikel op social media

Een overzicht van een bomvol 2016.

Voorjaar: Giro start in Apeldoorn

Naast de traditionele schaatstoernooien en wielerwedstrijden, staat het voorjaar bol van olympische kwalificatietoernooien (onder meer volleybal, handbal, voetbal). En op vrijdag 6 mei komt het roze circus dat de Giro d'Italia heet naar Nederland toe.

De Italiaanse rondgang begint met een tijdrit in Apeldoorn en doet in het weekend ook Arnhem en Nijmegen aan. Meer informatie is te vinden op de website van Giro Gelderland.

Juni: EK voetbal

'We' zijn er niet bij en dat is prima. IJsland, Tsjechië en Turkije waren sterker in de kwalificatiereeks. Nederland mag toekijken hoe in Frankrijk vanaf 10 juni 24 landen strijden om de Europese titel.

De wedstrijden worden wel live uitgezonden door de NOS. Tot en met de finale op 10 juli in Parijs. Meer informatie over het toernooi is hier te vinden.

Vanaf juli: Tour, EK atletiek en Spelen

Nog voordat de opvolger van Spanje bekend is als Europees kampioen voetbal, beginnen in juli twee andere grote evenementen: de Tour de France en de EK atletiek.

De Tour start op zaterdag 2 juli in Normandië met een zogeheten rit-in-lijn naar Utah Beach. Vervolgens kent de ronde een gevarieerd verloop, met onder meer een beklimming van de Mont Ventoux en twee tijdritten in de dertiende en achttiende etappe.

Vanaf 6 juli doen de beste Europese atleten Amsterdam aan. De NOS doet live verslag van de EK, die een eerste opmaat moeten worden voor Dafne Schippers richting de Spelen van Rio. Dat mega-evenement begint op 5 augustus.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!