Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

'Bertens en Hogenkamp staan er goed op richting Australian Open'

'Bertens en Hogenkamp staan er goed op richting Australian Open'

RoadToRio

Cheer!

Raemon Sluiter is blij met het niveau dat zijn pupillen Kiki Bertens en Richel Hogenkamp halen in aanloop naar de Australian Open.

Deel dit artikel op social media

De 37-jarige oud-prof is sinds september coach van Bertens. Hogenkamp, die nog geen vaste coach had, wordt sinds eind december ook begeleid door de voormalig nummer 46 van de wereld.

"Het bevalt heel goed op de tour met z’n drieën. Ze gunnen elkaar veel en motiveren elkaar ook. Dat heeft duidelijk een positie invloed op hun niveau", zegt Sluiter tegen NU.nl.

Bertens plaatste zich woensdag voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Hobart door de Duitse Annika Beck te verslaan. Het was alweer haar vijfde overwinning op rij in de Australische stad, waar ze zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi plaatste. Vorige week speelde de mondiale nummer 104 ook al vier partijen in Auckland.

Hogenkamp, die zich in tegenstelling tot Bertens moet kwalificeren voor de Australian Open, speelde dit jaar tot nu toe vijf partijen.

"Het is lekker dat ze allebei al de nodige wedstrijden in de benen hebben. Het instapniveau in de kwalificatiewedstrijden is lager, waardoor ze kunnen groeien in de toernooien. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi kun je direct iemand als Eugenie Bouchard treffen en moet je direct op de toppen van je kunnen spelen om kans te maken."

Rijdende trein

Sluiter hamert er bij beide spelers op dat ze voortdurend scherp moeten zijn. "De rode draad die ik aan beiden mee wil geven is dat het tennisleven een rijdende trein is, die nooit stopt."

"Als Bertens in Hobart de halve finale haalt, is dat net zo belangrijk als het halen van een derde ronde op de Australian Open. Je moet er iedere dag staan. Het draait niet alleen om de Grand Slams."

De Rotterdammer heeft als doel om zowel Bertens als Hogenkamp op termijn ruimschoots terug te brengen in de top honderd. "Daar hebben ze allebei de kwaliteiten voor. Het is ook zeker de bedoeling dat ik langer dan een jaar ga samenwerken met Bertens. In ieder geval zo lang het prettig is en de resultaten goed zijn."

De duur van zijn samenwerking met Hogenkamp, nummer 137 van de wereld, hangt af van haar ranking. "Zo lang ze allebei ongeveer dezelfde ranking hebben, kunnen ze dezelfde toernooien spelen en kan ik ze allebei begeleiden. Anders heeft het geen zin."

Loting

Sluiter tempert ondanks de goede voorbereiding de verwachtingen voor zijn pupillen op de Australian Open, die maandag begint in Melbourne.

"Ze staan er goed op, maar hoe ver ze komen hangt voor een groot deel af van de loting. Als Bertens een topper treft in de eerste ronde, kan het snel afgelopen zijn. Maar als ze haar niveau van deze week ook in Melbourne haalt, ben ik tevreden. Dat geldt ook voor Hogenkamp."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel en Kiki aan!