Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ambassadeurs Olympic Experience

Ambassadeurs Olympic Experience

Olympic Experience

Cheer!

Olympisch kampioen en oud-judoka Mark Huizinga is ambassadeur en gastheer tijdens de Olympic Experience. Huizinga krijgt daarbij hulp van actrice en presentatrice Viviënne van den Assem. Zij wordt ambassadrice en gastvrouw van het sportevenement. "Ik kijk er naar uit om met heel veel sportfans de Olympische Spelen op een bijzondere manier in Nederland te beleven."

Deel dit artikel op social media

Van den Assem heeft zelf een groot sporthart. Ze is onder meer bekend van het populaire tv-programma Zappsport, waar ze met veel sporten en sportbonden in aanraking kwam. "Dankzij de drie jaar bij Zappsport heb ik diverse sporten leren kennen, zelf uitgeprobeerd en veel topsporters ontmoet."
 
De bekende presentatrice leerde onder meer de fijne kneepjes van sporten als rugby, BMX, zwemmen en beachvolleybal. "Het is natuurlijk ontzettend leuk dat we straks op het strand ook met al die Olympische sporten kunnen kennismaken en met elkaar kunnen sporten. Daarnaast is het gaaf dat we onze sporters in Rio aanmoedigen en via live-verbindingen in actie kunnen zien."
 
Van den Assem vormt samen met oud-topjudoka en Olympisch kampioen Mark Huizinga een duo op de Olympic Experience. "Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken. Ik ken Mark van eerdere programma’s. Hij weet veel van sport. Mark zal natuurlijk ook wat clinics in judo voor zijn rekening nemen. Ik ga nu ook maar eens bekijken waar ik zelf actief aan mee kan doen."

Mark Huizinga over zijn ambassadeurschap: “Ik voel mij vereerd om ambassadeur en gastheer van de Olympic Experience te zijn. Als sporter op de Olympische Spelen werd mij vaak pas achteraf duidelijk wat de Spelen in eigen land teweeg brachten. Nu krijg ik de kans om samen met veel anderen dat feest in eigen land in gang te zetten en die sfeer over te brengen op de sportliefhebbers hier. NOC*NSF, de gemeente Den Haag en TIG Sports hebben een uniek concept ontwikkeld om de Spelen van Rio in Nederland optimaal te beleven. Het sportstrand van Den Haag is daarmee de thuisbasis van TeamNL." 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!