Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Steenhuis op Grand Slam Tokio

Zilver voor Steenhuis op Grand Slam Tokio

Cheer!

Guusje Steenhuis (-78 kg) heeft een zilveren medaille veroverd op de Grand Slam in Tokio. In de finale was de voormalig Olympisch kampioene Kayla Harrison uit Amerika met yuko te sterk.

Deel dit artikel op social media

Steenhuis werd poulewinnaar na winst op Alena Kachorovskaya uit Rusland en Shori Hamada uit Japan. Ze wist beide partijen met ippon te winnen. In de halve finale versloeg ze op yuko de uit Japan afkomstige Ruika Sato waardoor ze zich mocht opmaken voor de finale.

Noël van ’t End slaagde er niet in een medaille te veroveren. In de klasse tot 90 kilogram verloor hij de strijd om brons van de Japanner Daiki Nishiyama. Van ’t End begon sterk aan het toernooi en wist op ippon van Kota Otsuji (JPN), Zack Piontek (RSA) en Krill Voprosov (RUS) te winnen. In de halve finale moest de Nederlander tegen de Cubaan Asley Gonzalez. Gonzalez wist Van ’t End op ippon te verslaan waardoor de Nederlander nog kans maakte op een bronzen medaille.

Tessie Savelkouls (+78 kg) won haar eerste wedstrijd op ippon van Sarah Adlington uit Groot-Brittanië. Haar tweede partij nam ze het op tegen Nami Inamori uit Japan en die verloor ze. De Japanse werd uiteindelijk eerste van het toernooi. Ook Roy Meyer (+100 kg) kwam in actie op de Grand Slam in Tokio. De uit Breda afkomstige judoka moest zijn eerste partij tegen David Moura uit Brazilië. De Braziliaan was met waza-ari te sterk voor Meyer

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Guusje aan!