Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Brouwer en Meeuwsen in Puerto Vallarta

Zilver voor Brouwer en Meeuwsen in Puerto Vallarta

Cheer!

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten op de Puerto Vallarta Open genoegen nemen met het zilver. In de finale in Mexico waren de Amerikanen Lucena en Dalhausser met 2-0 te sterk voor het duo van Beachvolleybal Team Nederland. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist eindigden net naast het podium. In de strijd om het brons verloren ze van de Italianen Menegatti/Orsi Toth.

Deel dit artikel op social media

Brouwer en Meeuwsen stonden in de finale weer tegenover het Amerikaanse topteam Lucena/Dalhausser. Vorige week speelden de teams ook al tegen elkaar in de halve finale van de World Tour Finals in Amerika. Toen werd het een enorm lange en spannende partij die nipt gewonnen werd met 2-1 door de Amerikanen. Het Nederlandse duo was dan ook gebrand op revanche vanavond.

Maar dat zat er niet in. De Amerikanen speelden enorm sterk en hadden vooral verdedigend veel ballen. Ook lukte het de Nederlanders niet echt om de tegenstander onder druk te krijgen, iets wat normaal juist de kracht is van Brouwer en Meeuwsen. De eerste set werd dan ook een makkelijke prooi voor Lucena en Dalhausser: 12-21. In de tweede set gingen Brouwer en Meeuwsen er vol voor om een beslissende derde set af te dwingen, dat leverde een mooie en gelijkopgaande set op. Na een goede actie pakten ze een 10-8 voorsprong, maar de Amerikanen bleven rustig en kwamen terug en namen de marge van twee over: 13-15.

Dat was het moment voor Brouwer en Meeuwsen om een time-out te nemen. Die leek effect te hebben, want de Nederlanders kwamen terug tot 18-18. Maar daarna volgden er in de zo belangrijke slotfase drie onnodige fouten van het Nederlandse duo en daarmee werd de set en dus ook het goud verloren: 18-21. Het toernooi in Mexico eindigde daarmee met zilver voor Brouwer en Meeuwsen.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist wilden hun seizoen goed afsluiten met een podiumplek in Mexico. Na het verlies tegen Brazilië in de halve finale, restte de strijd om de derde plek tegen het ervaren Italiaanse duo Menegatti/Orsi Toth. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland startte sterk aan de wedstrijd, maar de Italiaanse tegenstander bleek stug. Het ging lang gelijk op, maar Italië wist het op het goede moment het kleine verschil te maken en won de eerste set met 21-19.

Dat bleek een mentale tik voor het Nederlandse duo, die even wat minder speelden in de tweede set. Van Gestel en Van der Vlist probeerden alles, maar het bleek niet genoeg. Het Italiaanse duo hield de opgebouwde marge vast en kwam niet meer in de problemen. De set ging met 21-15 verloren en daarmee eindigden Van Gestel en Van der Vlist op de altijd vervelende vierde plek, net naast het podium. Wel pakt het duo weer aardig wat punten voor de wereldranglijst.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander aan!