Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilers Postma en Van Schaardenburg gekwalificeerd voor Rio 2016

Zeilers Postma en Van Schaardenburg gekwalificeerd voor Rio 2016

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Zeiler Rutger van Schaardenburg heeft in de Laser-klasse voldaan aan de kwalificatie-eis voor Rio 2016. Pieter-Jan Postma voldeed in de Finn-klasse aan de kwalificatie-eisen. Daarmee komen ze hij in aanmerking om volgend jaar te worden uitgezonden naar de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Van Schaardenburg eindigde tijdens de Laser Europeans 2015, deze zomer in het Deense Aarhus, als eerste. Bij de wereldkampioenschappen vorig jaar in Santander eindigde de Zuid-Hollander als achtste. Postma eindigde op de WK in de Finn-klasse als zesde. Bij het Rio test event 2015 werd hij derde.

Op basis van deze prestaties heeft het Watersportverbond Van Schaardenburg en Postma voor kwalificatie voorgedragen bij NOC*NSF. NOC*NSF heeft de voordracht getoetst en gehonoreerd, onder voorbehoud dat Nederland een quotumplaats krijgt toegewezen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger en Pieter-Jan aan!