Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wielrenner Bos keert terug op de baan

Wielrenner Bos keert terug op de baan

RoadToRio

Cheer!

HILVERSUM - Theo Bos keert definitief terug op de baan. De 32-jarige renner, die in 2009 de overstap maakte naar de weg, hoopt zich in 2016 op de piste te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio.

Deel dit artikel op social media

Bos richt zich met name op het onderdeel teamsprint. Op dat nummer schuurt Nederland dicht tegen de mondiale top aan. In oktober won het trio Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal nog goud op de EK.

Bos blijft in 2016 nog wel onder contract staan bij MTN (volgend jaar Dimension Data geheten), dat hem alle gelegenheid biedt om zijn olympische droom na te jagen.

Zilver in 2004
Bos deed twee keer mee aan de Spelen. In 2004 greep hij naast het goud op de individuele sprint na een zinderende finale tegen de Australiër Ryan Bayley. Vier jaar later ging het, mede door een valpartij op de keirin, helemaal mis.

De sprinter werd wel vijf keer wereldkampioen op de baan. Drie keer op de sprint, een keer op de keirin en een keer op de kilometer tijdrit.

Kort daarop stapte hij over naar de wegploeg van Rabobank, waarvoor hij een rits overwinningen in kleine koersen boekte. Zijn belangrijkste prestatie op de weg is een sprintzege in de Ronde van Polen, een wedstrijd op WorldTour-niveau.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo aan!