Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters verslaan Team USA

Waterpolosters verslaan Team USA

RoadToRio

Cheer!

LOS ANGELES - De Nederlandse waterpolodames hebben het tweede duel van de Holiday Cup in Los Angeles gewonnen. Na de nederlaag tegen Spanje in de openingswedstrijd versloeg de ploeg van Arno Havenga woensdag de Verenigde Staten met 8-9.

Deel dit artikel op social media

De VS is momenteel Olympisch en wereldkampioen. In de WK finale in juli van dit jaar werd Nederland nog verslagen. Bondscoach Arno Havenga reageerde tevreden: "We hebben ons goed hersteld van de wedstrijd van gisteren. Zeer gedisciplineerd in de verdediging en overtuigend in de afronding. Goed om te merken dat we steeds beter in staat zijn om tegen wereldkampioen USA te kunnen spelen. De laatste fase van deze wedstrijd levert wel weer wat leermomenten op waar we op de video eens goed naar gaan kijken."

Oranje bereidt zich in de VS voor op het EK, 10 t/m 23 januari in Belgrado.

Statistieken
VS-NED  8-9 (2-2, 0-1, 2-4, 4-2)
Doelpunten Nederland: Yasemin Smit 4, Vivian Sevenich 2, Lieke Klaassen 2, Sabrina van der Sloot 1

Programma
Donderdag 17 december 17.00 uur
Italië – Nederland

Vrijdag 18 december 15.00 uur
Spanje – Nederland

Zaterdag 19 december 13.30 uur
Verenigde Staten – Nederland

Zondag 20 december 9.00 uur
Nederland – Italië

*Lokale tijden, het is 9 uur vroeger in Los Angeles. Volg hier de wedstrijden live.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yasemin, Lieke, Sabrina, Vivian, Leonie, Laura, Nomi, Marloes, Isabella, Dagmar, Amarens, Kitty Lynn, Bente, Debby en Maud aan!