Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters naar Los Angeles voor Holiday Cup

Waterpolosters naar Los Angeles voor Holiday Cup

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - De Oranje waterpolodames vertrekken vandaag naar Los Angeles voor een trainingsstage met Team USA en deelname aan de Holiday Cup. De ploeg van Arno Havenga is in voorbereiding op het EK waterpolo dat van 10 t/m 23 januari 2016 wordt gehouden in Belgrado. Het verblijf in de VS duurt tot 20 december.

Deel dit artikel op social media

In de voorbereiding op het EK spelen de dames veel oefentoernooien en wedstrijden. Behalve een geslaagde trainingsstage en een oefentoernooi in Rio de Janeiro speelde Nederland ook drie wedstrijden in de FINA Waterpolo World League. Oranje won respectievelijk van Italië, Frankrijk en Hongarije.

Van 10 tot en met 20 december verblijft Oranje in Amerika voor de Holiday Cup. Het team van bondscoach Arno Havenga begint met een vijfdaagse trainingsstage met de VS, aansluitend is het vierlandentoernooi tegen het gastland, Italië en Spanje. Arno Havenga: “Het team van USA is ons referentiekader, zij zijn wereldkampioen en HET team om te verslaan. Ik vind het belangrijk dat we met hen trainen en het niveau ervaren waar we naartoe werken.”

Op het EK is een directe plaatsing voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro mogelijk voor de ploeg die de gouden medaille verovert. Mocht dit niet lukken dan kan Nederland zich via het Olympisch Kwalificatie toernooi van 21 t/m 28 maart 2016 in Gouda kwalificeren.

Bondscoach Arno Havenga heeft de volgende speelsters geselecteerd om af te reizen naar Los Angeles: Yasemin Smit, Debby Willemsz, Dagmar Genee, Amarens Genee, Lieke Klaassen, Vivian Sevenich, Leonie van der Molen, Maud Megens, Bente Rogge, Sabrina van der Sloot, Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis, Laura Aarts, Kitty-Lynn Joustra, Isabella van Toorn.

De begeleiding bestaat uit: Arno Havenga (bondscoach), Bas de Jong (assistent coach), Ineke Yperlaan (teammanager), Mark Smit (fysiotherapeut), Rik van der Kolk (sportarts), Gianluca Sattolo (keeperstrainer), Richard Louman (fysieke trainer).

Programma*:
Dinsdag 15 december 18.00 uur
Spanje – Nederland

Woensdag 16 december 19.30 uur
Verenigde Staten – Nederland

Donderdag 17 december 17.00 uur
Italië – Nederland

Vrijdag 18 december 15.00 uur
Spanje – Nederland

Zaterdag 19 december 13.30 uur
Verenigde Staten – Nederland

Zondag 20 december 9.00 uur
Nederland – Italië

*Lokale tijden, het is 9 uur vroeger in Los Angeles.

Op maandag 28 december speelt Oranje een oefeninterland tegen Rusland in zwembad De Vallei in Veenendaal.

Foto: Lieke Klaassen (Getty Images)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yasemin, Lieke, Isabella, Sabrina, Laura, Debby, Nomi, Dagmar, Amarens, Vivian, Leonie, Maud, Kitty Lynn, Marloes en Bente aan!