Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpoloërs onderuit tegen Duitsland

Waterpoloërs onderuit tegen Duitsland

RoadToRio

Cheer!

DUISBURG - De Nederlandse waterpolomannen hebben de tweede oefeninterland tegen Duitsland met grote cijfers verloren. Na de knappe 10-12 zege op maandag ging Oranje een dag later in Duisburg ruim onderuit: 14-5.

Deel dit artikel op social media

Nederland was in de eerste periode niet bij de les. Onder meer door vier breaks liep het getergde Duitsland gelijk al uit naar een schier onoverbrugbare 7-2 voorsprong. Oranje speelde daarna een verloren wedstrijd en slaagde er niet meer in het verschil kleiner te maken.

Bondscoach Robin van Galen: "We bleven helaas ver verwijderd van het niveau van maandag en staan weer met beide benen op de grond. We moeten niet vergeten dat Duitsland 9e van Europa is en wij 15e. Maar desondanks is dit even een dompertje na een verder uitstekend trainingskamp met de Duitsers."

Nederland bereidt zich voor op het EK in Belgrado (10-23 januari). Volgende week speelt Oranje een vierlandentoernooi in Istanbul met Turkije, Roemenie en Georgië.

Dinsdag 22 december
Duisburg, interland waterpolomannen

Duitsland - Nederland 14-5
Periodestanden: 7-2, 2-1, 2-1, 3-1
Doelpunten Nederland: Luuk Gielen 2, Thomas Lucas, Lars Gottemaker en Yoran Frauenfelder.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!