Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos werkt langzaam toe naar rentree op weg

Vos werkt langzaam toe naar rentree op weg

RoadToRio

Cheer!

STELLENBOSCH - Marianne Vos gaat deze winter niet veldrijden, maar ze maakt zich geen grote zorgen over het wegseizoen. Ze is op trainingskamp met de nationale selectie in Zuid-Afrika en verbaast zichzelf. "Ik heb meer kunnen meefietsen met de groep dan ik had verwacht. De eerste weken op de fiets voelden nog erg als werken. Ik merk nu dat ik steeds beter een paar uur ontspannen op de fiets kan zitten'', zegt ze op de website van haar ploeg Rabo-Liv.

Deel dit artikel op social media

Afgelopen winter liep Vos bij de wereldbeker veldrijden in Hoogerheide een blessure aan haar hamstring op. Net toen die hersteld bleek, brak ze tijdens een mountainbikewedstrijd in april een rib. In Zuid-Afrika werkt ze aan haar langverwachte rentree.

"Je kunt hier veel meer klimmen dan in Nederland, wat sommige meiden al gebruiken voor de intensievere trainingen."

"Voor mij komt het intensieve werk nog te vroeg, ik wil absoluut voorkomen dat ik te snel te veel ga doen. Deze weken investeer ik daarom voorzichtig in een goede basis'', zegt Vos, die op de Spelen in Rio haar titel op de weg wil verdedigen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!