Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalvrouwen moeten meteen knallen in 2016

Volleybalvrouwen moeten meteen knallen in 2016

RoadToRio

Cheer!

2015 was een mooi jaar voor de Nederlandse volleybalvrouwen, maar 2016 moet nog een veel mooier jaar worden. Oranje lijkt, op basis van het afgelopen EK in eigen land, eindelijk weer eens kans te maken op plaatsing voor de Olympische Spelen. De laatste keer dat de vrouwen meededen was in 1996.

Deel dit artikel op social media

Dat ticket kan meteen in het nieuwe jaar al worden binnengesleept. Op 4 januari begint voor de volleybalsters het olympisch kwalificatietoernooi in Ankara. Daar speelt Nederland tegen Duitsland, Turkije en Kroatië. En dan volgen nog de halve finale en de finale. Wint Nederland het toernooi dan is het ticket voor Rio binnen. Wordt Oranje tweede of derde dan volgt er in mei nog een herkansing op een ander OKT, in Azië.

Gemakkelijk is de weg naar Rio niet, weet speelster Maret Balkestein-Grothues. "Het volleybal in Europa is zo goed. We zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: we kunnen beter naar Afrika verhuizen, dan kwalificeren we ons wel."

Het moet de bekroning worden op de goede weg die de volleybalsters zijn ingeslagen met bondscoach Giovanni Guidetti aan het roer. In oktober haalde Oranje de finale van het EK in eigen land. Die finale ging weliswaar met 3-0 verloren tegen Rusland, maar Nederland liet wel zien zich eindelijk weer met de Europese top te kunnen meten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anne, Britt, Celeste, Debby, Femke, Judith, Kirsten, Laura, Lonneke, Maret, Myrthe, Nicole, Nicole, Quinta, Yvon en Giovanni aan!