Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters winnen ook tweede duel van België

Volleybalsters winnen ook tweede duel van België

RoadToRio

Cheer!

ALMELO - De Nederlandse volleybalsters hebben woensdagavond ook het tweede oefenduel met België winnend afgesloten. Oranje won in Almelo met 3-1 (15-25, 25-17, 25-22 en 25-23). 

Deel dit artikel op social media

België moest dinsdag al met 3-0 (25-13, 25-22, 25-19) buigen. 

Het spel van Oranje was vandaag wat wisselvalliger, maar bleek genoeg voor wedstrijdwinst. “Het ging niet makkelijk vandaag, we hadden al vier uur training achter de rug vandaag. Dat is geen excuus, maar ondanks een slechte start winnen we toch en dat geeft een goed gevoel voor het OKT. Morgen zijn we een dagje vrij, maar 1 januari gaan we weer keihard aan de bak. Het wordt moeilijk in Ankara, maar we hebben het gevoel dat een plaats bij de eerste drie er in zit”, aldus team captain Maret Balkestein-Grothues. 

De Nederlandse en de Belgische vrouwen zijn in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) dat volgende week in Turkije wordt gespeeld.

Daar is een ticket naar Rio te verdienen, maar liggen ook nog twee tickets klaar voor een herkansingstoernooi in Japan. België is de nummer zeven van Europa, Nederland de nummer zes.

Bondscoach Giovanni Guidetti was tevreden over het spel van zijn Nederlandse ploeg in de twee duels met België. "Ik heb goede dingen gezien en had niet verwacht dat we nu al op dit niveau zouden zitten'', zei hij.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin, Lonneke, Laura, Celeste, Maret, Anne, Debby, Judith, Quinta, Yvon, Femke, Myrthe en Nicole aan!