Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennisster Griffioen verovert Masters-titel

Rolstoeltennisster Griffioen verovert Masters-titel

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

LONDEN – Jiske Griffioen heeft de Wheelchair Tennis Masters gewonnen. In de finale was de 30-jarige rolstoeltennisster uit Woerden met 6-2, 6-2 te sterk voor de Duitse Sabine Ellerbrock. Het is voor Griffioen de tweede keer in haar carrière dat ze het officieuze wereldkampioenschap wint. 

Deel dit artikel op social media

Griffioen, nummer één van de wereldranglijst, kende in de finale weinig moeite met Ellerbrock. De kracht en snelheid van de Nederlandse waren te machtig voor de Duitse nummer 5 van de wereld. Zowel in de eerste als tweede set Achter Griffioen en Ellerbrock ging het brons ook naar Nederland. In een spannend duel klopte Aniek van Koot landgenote Marjolein Buis met 6-7, 6-3 en 6-4.

“Deze titel betekent heel veel voor me”, zei Griffioen na afloop van de finale. “Vorig jaar was ik favoriet, haalde ik de finale, maar kon ik niet winnen van Van Koot. Dit jaar moest ik voor elk punt vechten. Ik ben heel blij dat ik het nu wel af heb kunnen maken. Het was een geweldig jaar en het is prachtig om het zo af te sluiten.”

Succesvol jaar

Voor Griffioen was 2015 één van haar meest succesvolle seizoenen. Ze won twee Grand Slamtitels in het enkelspel én dubbelspel (samen met Van Koot) en sluit het jaar voor het eerst af als nummer één van de wereldranglijst. Die positie bezet ze sinds 8 juni van dit jaar. Griffioen is de vijfde Nederlandse vrouw in de rolstoeltennisgeschiedenis die het jaar als nummer 1 afsluit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske aan!