Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ook Paralympisch succes bij de Amsterdam Swimcup

Ook Paralympisch succes bij de Amsterdam Swimcup

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

AMSTERDAM - Tijdens de Amsterdam Swimcup zijn afgelopen weekend door vijftien Nederlandse Paralympische zwemmers zeven wereldrecords, een Europees records en 22 Nederlandse records gezwommen. Ook werden er verschillende limieten voor de Paralympische Spelen van volgend jaar gezwommen. 

Deel dit artikel op social media

Lisette Teunissen was verantwoordelijk voor drie van de zeven wereldrecords: op de 50 meter rugslag, 200 meter vrije slag en de 50 meter vrije slag. Ook Liesette Bruinsma zwom drie wereldrecords: op de 50 meter schoolslag, de 200 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Marc Evers zwom een wereldrecord op de 200 meter vlinderslag. Olivier van de Voort zwom op de 50 meter rugslag een Europees record.

Nederlandse records waren er voor Thijs van Hofweegen (100 meter vrije slag, 100 meter schoolslag, 50 meter vrije slag en 200 meter vrije slag), Lisa den Braber (200 meter wisselslag), Cleo Keijzer (50 meter vlinderslag), Manon Vermariën (200 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag), Thijs van den End (200 meter vrije slag), Duncan van Haaren (200 meter schoolslag), Marije Oosterhuis (200 meter vrije slag), Olivier van de Voort (50, 100 en 200 meter vrije slag), Liesette Bruinsma (50 en 100 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag), Rogier Dorsman (200 meter vrije slag) en Marlou van der Kulk (50, 100 en 200 meter vrije slag, 50 en 100 meter rugslag).

Paralympische Spelen

Tijdens de Amsterdam Swimcup werd er door verschillende zwemmers onder de limiet voor de Paralympische Spelen in Rio gezwommen. Marije Oosterhuis zwom de limiet op de 50 en 100 vrij. Op diezelfde afstanden zwommen ook Thijs van Hofweegen en Lisa Kruger onder de limiet. Bas Takken zwom de limiet op de 400 meter vrije slag, Olivier van de Voort deed dat op de 100 meter vrije slag en Duncan van Haaren op de 100 meter schoolslag. Liesette Bruinsma zwom een limiet op de 50 en 100 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Welke zwemmers zich kwalificeren voor Rio 2016, is afhankelijk van het aantal startbewijzen dat de Nederlandse ploeg internationaal verovert. De definitieve selectie voor de Paralympische Spelen wordt bekendgemaakt na de Swim Cup in Eindhoven (2-10 april 2016).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisette, Liesette, Marc, Thijs, Lisa, Lisa, Bas, Chelsea, Manon en Marije aan!