Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nu of nooit voor bokser Müllenberg

Nu of nooit voor bokser Müllenberg

RoadToRio

Cheer!

ALMELO - "Peter Müllenberg kan een medaille winnen in Rio. Ook goud." Hennie van Bemmel, bondscoach van de Nederlandse boksers, spreekt de woorden zonder enige aarzeling uit. Dat belooft wat voor komende zomer.

Deel dit artikel op social media

Ook Müllenberg zelf weet het: 2016 moet zijn jaar worden. "Ik ben bijna 28, nu moet het gebeuren. Ik ben nu op mijn sterkst. Ik heb genoeg ervaring, eigenlijk moet nu alles gaan kloppen."

De Tukker haalde dit jaar in de klasse tot 81 kilogram de EK-finale, net als in 2013, en hij laat Nederland samen met Nouchka Fontijn weer dromen van olympisch boksucces. Er is één maar: hij moet zich nog kwalificeren.

Als Müllenberg in april bij het Europees kwalificatietoernooi in Turkije bij de beste drie eindigt, heeft hij zijn olympische ticket binnen. Nederland was in 1992 voor het laatst aanwezig bij het olympisch bokstoernooi. Orhan Delibas won toen zilver en Arnold Vanderlyde brons.

"Het is nu of nooit", zegt Van Bemmel. "Dat is duidelijk. En dat beseft hij als geen ander. Hij is het aan zijn stand verplicht."

Hersens
Müllenberg moet nog wel aan zijn vechtlust werken. Die moet opvallend genoeg minder worden. "Ik vecht te graag, ik moet meer met mijn hersens gaan doen." Hij heeft nog een paar maanden om de perfecte balans te vinden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Peter en Hennie aan!