Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mooiste reportages 2015: Dafne Schippers op Tenerife

Mooiste reportages 2015: Dafne Schippers op Tenerife

RoadToRio

Cheer!

HILVERSUM - In de laatste dagen van 2015 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Léon Haan.

Deel dit artikel op social media

"Deze reportage over Dafne Schippers op Tenerife heeft vele bijzondere momenten. In de eerste plaats is het een mooi visueel verslag - met dank aan cameraman Aryan Jauregui - van de totaaltraining (sprinten, springen, werpen) van superatlete Dafne Schippers.

Inmiddels weten we dat deze totaaltraining tot de wereldtitel over 200 meter heeft geleid, tot het zilver op de 100 meter bij datzelfde WK atletiek én tot verkiezing Sportvrouw van het Jaar2015.

"Vervolgens zitten alle elementen in de reportage die exemplarisch zijn voor haar topjaar 2015: de noodzaak van het maken van een keuze tussen de zevenkamp of de sprintonderdelen (100 en 200 meter), het verbeteren van haar startsnelheid met het oog op de EK indoor in Praag (Schippers pakte daar de titel op de 60 meter) én de weloverwogen keuzes van haar trainer Bart Bennema (Sportcoach van het Jaar 2015), waardoor zij in staat is geweest om op de juiste momenten te pieken."

"Tijdens het maken van deze reportage merkte ik dat Schippers nog niet helemaal gewend was aan de camera en de bijbehorende aandacht. Zij was op Tenerife soms 'zuinig' in haar antwoorden. Inmiddels is dat door de enorme successen en de daaropvolgende grote hoeveelheid media-optredens sterk veranderd. Schippers is nu écht overtuigend vóór de camera. Sterker nog: het blijkt dat dit haar ook heel goed af gaat en dat is bijzonder te noemen."

Bekijk hier de rapportage.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!