Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten met nieuwe look naar nieuwe doelen

Luiten met nieuwe look naar nieuwe doelen

RoadToRio

Cheer!

2015 was niet het jaar van Joost Luiten. Nederlands beste golfer probeerde het op de Amerikaanse tour, maar aan de andere kant van de Atlantische oceaan verzoop hij: Luiten duikelde op de wereldranglijst van plaats 28 naar 85.

Deel dit artikel op social media

En dus moet het in 2016 anders. Niet alleen het spel, ook het uiterlijk. "Ik had zes weken geen tijd om te scheren", lacht een bebaarde Luiten. "Nee, het is inderdaad een nieuwe look."

Wat ging er afgelopen jaar toch mis bij Luiten? "Vorig jaar maakte ik veel putts onder druk en dit jaar gleden ze er net naast. Tja, als dat één slag per ronde is, zijn dat er vier per toernooi. Dat is gigantisch."

Maar ook buiten de wedstrijden om had Luiten dingen anders moeten doen. "Ik heb in Amerika mijn coaches te weinig gezien. Als je niemand bij je hebt die je kan corrigeren, zak je langzaam weg."

Wereldtop

Er was wel een groot hoogtepunt voor de Bleiswijker. Bij de US Open, een van de vier majors, kon hij drie dagen met de besten mee, om pas op de laatste dag af te vallen. Dat biedt hoop voor 2016.

"Ik wil snel terug naar de top-50", zegt Luiten. "Dat is de grens voor majors en andere grote toernooien. En ik wil me nog kwalificeren voor Rio. Dat moet lukken, als ik mijn niveau haal. Ik kijk echt uit naar de Spelen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!