Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo: blij met titel, maar het kan beter

Kromowidjojo: blij met titel, maar het kan beter

RoadToRio

Cheer!

NETANYA - "Ik ben redelijk tevreden." Voor Ranomi Kromowidjojo is haar elfde Europese titel op een EK kortebaan geen reden om zichzelf uitgebreid te feliciteren. Ze is er blij mee, maar tegelijkertijd is het niet meer dan een tussenstap op weg naar Rio.

Deel dit artikel op social media

"Een gouden medaille, dus wel de beste van de Europa", zegt ze tevreden. Maar de meervoudig olympisch kampioene kijkt naar meer dan alleen het resultaat. "Ik vind dat het qua tijd niet bijzonder goed is." Kromowidjojo won in het zwembad van Netanya in 23,56. Haar eigen wereldrecord staat op 23,24.

Bovendien was ze 0,01 langzamer dan in de halve finales, terwijl haar plan juist was om in de eindstrijd te pieken. "Ik heb alles gegeven, maar ik denk dat er wel wat schoonheidsfoutjes in zitten", stelt ze met de nodige zelfkritiek vast. "Ik ben blij met goud, maar ik kan nog wel dingetjes meenemen naar de volgende races, richting Rio."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!