Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromo evenaart wereldrecord 50m vrij

Kromo evenaart wereldrecord 50m vrij

RoadToRio

Cheer!

INDIANAPOLIS - Ranomi Kromowidjojo heeft zaterdag in het 25 meterbad van Indianapolis haar eigen wereldrecord op de 50 meter vrije slag geëvenaard. Tijdens de strijd tussen de beste zwemmers van Europa en de Verenigde Staten, het zogeheten 'Duel in the Pool', klokte 'Kromo' een tijd van 23,24 seconden.

Deel dit artikel op social media

De 25-jarige Groningse was daarmee even snel als twee jaar geleden toen ze in Eindhoven de mondiale toptijd neerzette.

Kromowidjojo moest vrijdag op de 100 vrij genoegen nemen met de derde plaats (52,28). Na de evenaring van haar wereldrecord won ze met Europa ook de 4x100 vrij. Kromowidjojo zette met 51,15 de beste splittijd neer.

Dion Dreesens verloor met de Europese mannen de 4x100 vrij van 'Team USA'. De 22-jarige Nederlander klokte 48,05 en was daarmee de langzaamste van de acht zwemmers.

Meer wereldrecords
Er werden zaterdag meer wereldrecords gezwommen in Indianapolis. Het Amerikaanse estafetteteam scherpte de mondiale toptijd op de 4x100 meter wisselslag aan tot 3.45,20.

De Amerikaan Matt Grevers, wiens ouders uit Nederland komen, verbeterde het wereldrecord op de 100 meter rugslag tot 48,92. Daarmee dook Grevers twee honderdsten onder de toptijd die landgenoot Nick Thoman zes jaar geleden in Manchester zwom in de supersnelle zwempakken die nu zijn verboden (48,94).

De Amerikaanse zwemploeg won de tweestrijd met Europa uiteindelijk met duidelijke cijfers: 155-107. Dat was vooral te danken aan de mannen, die hun Europese concurrenten met 92-39 de baas waren.

Bij de vrouwen won Europa met 68-63. Verspreid over twee dagen kwamen de beste zwemmers van het Europese continent en uit de VS tegen elkaar uit op dertig onderdelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!