Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters winnen ook tweede duel WHL

Hockeysters winnen ook tweede duel WHL

RoadToRio

Cheer!

ROSARIO - De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede wedstrijd bij de Hockey World League in Rosario gewonnen. Na Duitsland (5-1) werd ook Nieuw-Zeeland verslagen door de ploeg van de nieuwe bondscoach Alyson Annan. Het werd 4-1.

Deel dit artikel op social media

Het klasseverschil tussen de nummers 1 en 4 van de wereld was kleiner dan de uitslag doet vermoeden. Oranje kwam snel op 1-0 via Caia van Maasakker (strafcorner), maar de Kiwi's maakten gelijk door te profiteren van een foutje van keepster Joyce Sombroek.

Kelly Jonker zorgde voor de 2-1 bij rust, na goed werk van Maartje Krekelaar. Na rust kreeg Nieuw-Zeeland een aantal grote kansen. De goals vielen echter aan de andere kant. Ellen Hoog chipte knap raak en Laurien Leurink maakte de 4-1 met een voorzetje dat door alles en iedereen werd gemist.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Caia, Kelly, Ellen, Lidewij, Naomi, Eva, Maartje, Kitty, Laurien, Joyce, Margot, Frederique, Marloes en Laura aan!