Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters vroeg onderuit in World League

Hockeysters vroeg onderuit in World League

RoadToRio

Cheer!

ROSARIO - De Nederlandse hockeysters zijn bij de Hockey World League in Rosario al in de kwartfinales uitgeschakeld. De ploeg van bondscoach Alyson Annan verloor verrassend met 1-0 van gastland Argentinië.

Deel dit artikel op social media

De Argentijnsen zijn de voorbije jaren een hoop goede speelsters kwijtgeraakt en de verjonging verliep nog niet geheel naar behoren, getuige de vierde plaats in de poule.

Wat de 'Leonas' echter missen aan techniek en tactisch vernuft, compenseerden ze tegen Oranje met een enorme vechtlust. Al in de vierde minuut kwam Argentinië op voorsprong via Delfina Merino, die met een snoeiharde backhand keepster Joyce Sombroek verraste.

Die snelle voorsprong werd met hand en tand verdedigd. Desondanks creëerde Nederland enkele grote kansen. Zo tikte Eva de Goede de bal voorlangs en stuitte Kelly Jonker op de geweldige keepster Belen Succi.

Titelverdediger Nederland kreeg ook nog eens zes strafcorners, maar die leverden niets op: De Goede pushte twee keer te slap in en de vier van Caia van Maasakker leverden helemaal geen gevaar op.
De wedstrijd van Oranje tegen Australië om de vijfde plaats is zaterdag live te zien op NOS.nl. Het duel begint om 18.00 uur (Nederlandse tijd). De finale van de Hockey World League is zondag om 23.00 uur ook live te zien op NOS.nl.

Door de nederlaag van Oranje en die van Australië zijn beide groepswinnaars in de kwartfinales uitgeschakeld door de nummers vier uit de groep. Argentinië treft nu China in de halve finales en Duitsland (dat de Hockeyroos versloeg na shoot-outs) ontmoet Nieuw-Zeeland.

Foto: Eva de Goede in duel met Julia Gomes (Getty Images/Chris Brunskill)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eva, Kelly, Caia, Joyce, Margot, Laura, Lidewij, Frederique, Marloes, Ellen, Naomi, Kitty, Maartje en Laurien aan!