Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters laten zege op Zweden glippen

Handbalsters laten zege op Zweden glippen

RoadToRio

Cheer!

NAESTVED - De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Denemarken een verrassende triomf op Zweden uit handen gegeven. In Naestved gaf Nederland na de pauze een voorsprong van vijf punten weg: 28-28.

 

Deel dit artikel op social media

Na de 'opwarmertjes' tegen China en Angola was de wedstrijd tegen Zweden de eerste testcase voor de ploeg van coach Henk Groener. De Scandinavischen eindigden op het EK van 2014 als derde en hadden de laatste vijf duels met Nederland niet verloren.

Na een minuut stilte voor de overleden oud-international (en keeperstrainer van Oranje) Jokelyn Tienstra kende Nederland een stroeve start (3-5),maar groeide het daarna in de wedstrijd.

Wester uitblinker
Keepster Tess Wester blonk uit met enkele geweldige reddingen en Angela Malestein nam met zes treffers voor rust haar ploeg eveneens op sleeptouw. Vanaf 11-12 wist Zweden vijf minuten lang niet te scoren en halverwege leidde Oranje met 15-12.

Na rust wist Nederland tot twee keer toe een voorsprong van vijf punten te nemen. Nadat Zweden van 18-23 op 21-23 was gekomen, ging het in de slotfase mis bij Oranje. Yvette Broch kreeg geel, twee kansen werden gemist en 3,5 minuut voor het einde was het 27-27. Mede dankzij een redding van Wester sleepte Oranje toch nog een puntje uit het vuur.

Trots
Nycke Groot hield een ambivalent gevoel over aan de wedstrijd: "Ik ben teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen. Maar ik ben trots dat we er, gezien het nieuws van vandaag, samen hebben gestaan."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nycke, Tess, Angela, Estavana, Marieke, Michelle, Martine, Debbie, Lois, Lynn, Danick, Laura, Jessy, Sanne en Henk aan!