Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters declasseren Cuba op WK

Handbalsters declasseren Cuba op WK

RoadToRio

Cheer!

NAESTVED - Nederland heeft op het WK handbal in Denemarken met 45-23 gewonnen van Cuba en houdt daarmee kans om als eerste te eindigen in groep B.

Deel dit artikel op social media

Oranje dacht tegen de zwakke zuster uit de poule het doelsaldo flink te kunnen gaan oppoetsen, maar aanvankelijk wilde dat niet lukken. Er werd te onrustig aangevallen en in de verdediging stond de dekking te vaak niet goed.

Oranje neemt na rust afstand
Pas vlak voor rust kon Oranje een gat slaan en ging de ploeg met een 20-13 voorsprong pauzeren. Na de rust werd de voorsprong in een aardig tempo groter, mede doordat de ruw spelende Cubaanse defensie steeds vaker verzaakte.

Nederland blijft na vier duels aan kop in poule B, maar kan worden achterhaald door Zweden, dat vanavond nog tegen China aantreedt. Oranje speelt vrijdag om 18.30 uur zijn laatste groepsduel met Polen.

Foto: Estavana Polman (Getty Images/Srdjan Stefanovic)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Estavana, Tess, Michelle, Martine, Lois, Debbie, Lynn, Yvette, Nycke, Jessy, Laura, Sanne, Marieke, Angela en Henk aan!