Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase en De Bakker naar ABN Amro-toernooi

Haase en De Bakker naar ABN Amro-toernooi

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM - Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn toegevoegd aan het deelnemersveld van het ABN Amro World Tennis Tournament van 2016, zo heeft de organisatie donderdag laten weten. Voor de 28-jarige Haase wordt het de achtste keer dat hij van de partij is in Rotterdam. De Bakker (27) krijgt een wildcard van de organisatie en neemt zo voor de zevende keer deel aan het ATP-toernooi.

Deel dit artikel op social media

Naast Haase en De Bakker maakte de organisatie bekend dat ook de Australiër Nick Kyrgios en de Duitser Alexander Zverev deelnemen aan het ABN Amro World Tennis Tournament. Eerder verzekerde het toernooi zich al van de komst van zeventienvoudig Grand Slam-winnaar Roger Federer.

Haase is de nummer 66 van de wereld en daarmee de beste Nederlander. De Bakker, die vorig jaar ontbrak in Rotterdam, staat momenteel 99e op de mondiale ranglijst.

"Het is voor de fans altijd goed om de Nederlandse spelers in actie te zien tegen internationale toppers. Robin is al jaren een stabiele factor en heeft dit jaar goede stappen gezet op de ranglijst. We hopen dat hij die lijn bij ons voort zet", zegt toernooidirecteur Richard Krajicek over Haase.

Wildcard
Ook over de komst van De Bakker is Krajicek positief. "Thiemo heeft zich op knappe wijze teruggespeeld in de top honderd van de wereld. Daarom zijn we bereid hem een wildcard te geven."

"Hij heeft in de Davis Cup tegen Zwitserland laten zien dat hij het de absolute top lastig kan maken. Het is goed dat hij er komend jaar weer bij is."

De 43e editie van het ABN Amro World Tennis Tournament wordt tussen 8 en 14 februari 2016 gehouden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thiemo en Robin aan!