Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Fontijn en Müllenberg boksers van het jaar

Fontijn en Müllenberg boksers van het jaar

RoadToRio

Cheer!

Nouchka Fontijn en Peter Müllenberg zijn maandagavond tijdens het eerste Kerst Boksgala in Rotterdam tot de Nederlandse boksers van het jaar uitgeroepen. Roy Korving werd als talent van 2015 gehuldigd.

Deel dit artikel op social media

Nouchka Fontijn en Peter Müllenberg zijn maandagavond tijdens het eerste Kerst Boksgala in Rotterdam tot de Nederlandse boksers van het jaar uitgeroepen. Roy Korving werd als talent van 2015 gehuldigd.

De ex-profs Alex Blanchard en Rudi Koopmans werden onderscheiden als erelid. Beiden bezorgden het boksen in de jaren zeventig en tachtig grote populariteit in Nederland, met als hoogtepunt het door Koopmans gewonnen gevecht om de Europese titel tegen Blanchard in een uitverkocht Ahoy in 1982.

Blessure

In tegenstelling tot Müllenberg Korving kon Fontijn niet in actie komen tijdens de interland tegen Frankrijk. De Europees kampioene liep vijf weken geleden tijdens de training een gebroken middenhandsbeentje op in haar rechtervuist.

"Ik deed er aanvankelijk nogal luchtig over", lichtte de Schiedamse fysiotherapeute in het sportpaleis met een glimlach toe. "Maar die hand bleek toch gebroken, voor de derde keer alweer in mijn loopbaan. Dit gala in Ahoy kwam helaas net te vroeg voor mij. In januari hoop ik in Servië mijn rentree te maken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Peter en Nouchka aan!