Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Croon (17) mee op trainingskamp, Brinkman en Jonker blijven thuis

Croon (17) mee op trainingskamp, Brinkman en Jonker blijven thuis

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - Max Caldas, de bondscoach van het Nederlandse hockeyteam, heeft Thierry Brinkman en Constantijn Jonker niet opgenomen in zijn selectie voor het trainingskamp in Zuid-Amerika.

Deel dit artikel op social media

De pas 17 jaar oude Jorrit Croon reist volgende maand wel mee naar Argentinië en Brazilië. Caldas wil de jonge hockeyer van HGC de kans geven om zich in de spits te meten met ervaren spelers.

Drietal
Robbert Kemperman, Bob de Voogd en Sander de Wijn zijn zoals verwacht weer opgeroepen. Het drietal ontbrak onlangs tijdens de Hockey World League, omdat Caldas aangaf dat hij een goede indruk van de gevestigde namen had.

Ook Sander Baart, Lars Balk, Jelle Galema en Rogier Hofman behoren, na hun afwezigheid tijdens de HWL, weer tot de selectie.

Brazilië en Argentinië
Oranje reist op 12 januari eerst naar Rio de Janeiro, waar onder meer getraind wordt met het nationale team van Brazilië. Daarna gaat de reis door naar Argentinië, waar vier wedstrijden worden gespeeld tegen de nationale ploeg op 25, 27, 29 en 31 januari.

Caldas vindt de komende stage een belangrijk meetmoment richting de Olympische Spelen in Rio. "We zijn een langere tijd samen om hard en goed te kunnen trainen en zo nog meer naar elkaar toe te groeien", aldus Caldas.

"Inmiddels is het Nederlands elftal een stabiele groep, waardoor het voor ons als staf mogelijk is nieuwe jongens in de groep mee te laten draaien en anderen thuis te laten."

Na de stage beslist de bondscoach met welke spelers hij gaat trainen tijdens de tweede helft van de competitie

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sander, Robbert, Sander, Lars, Jelle, Rogier, Max, Constantijn, Thierry, Jorrit, Valentin, Seve, Pirmin, Mink, Bob, Jeroen, Mirco, Billy, Glenn, Robert, Niek, Bjorn, Hidde, Jaap, Roel en Sam aan!