Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Caldas ziek van nederlaag in troostfinale WHL

Caldas ziek van nederlaag in troostfinale WHL

Coaching RoadToRio

Cheer!

RAIPUR - "Van ongelooflijke controle naar totale chaos." Zo omschrijft bondscoach Max Caldas de bizarre nederlaag van de hockeymannen tegen India, zondag in de troostfinale van de Hockey World League, Oranje's laatste grote toernooi voor de Spelen.

 

Deel dit artikel op social media

Nederland kwam 2-0 voor tegen het gastland, liet zich daarna wegzetten, kwam een paar seconden voor tijd toch nog op 5-5, maar verloor daarna de shoot-outs. Caldas: "Terecht verloren. Ik ben nu echt goed misselijk."

"Dat stukje van 2-0 voor naar 4-2 achter, dat kan gewoon niet meer", gaat de Argentijn verder. "Het gaat van heel makkelijk naar heel moeilijk. Er is geen tussenstation."

Van de suggestie dat Caldas' selectie te jong is om zich in dit soort wedstrijden staande te houden wil hij niets weten. "Nee, want we hadden makkelijk kunnen winnen. Ik denk wel dat we niet zo ver zijn als we dachten dat we zijn."

Er ontbreken blijkbaar nog wat schakels. "De urgentie om op dit niveau elke tackle, elke sprint te maken. De dalen zijn nog erg groot, maar de ingeslagen weg is goed. Dat voelen we."

Incredible India
Robert van der Horst sprak van 'Incredible India'. "Dat was vandaag zeker het geval", aldus de aanvoerder van Nederland. "Maar als je 'm zo laat lopen, moet je vooral kritische naar jezelf kijken. Dit moet je gewoon winnen."

Het volgende grote toernooi zijn de Olympische Spelen. Van der Horst: "Inderdaad: op naar de Spelen. Maar er is nog genoeg werk te doen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert en Max aan!