Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons maar nog geen Rio voor Reshmie Oogink

Brons maar nog geen Rio voor Reshmie Oogink

Cheer!

MEXICO - Taekwondoka Reshmie Oogink heeft bij de Grand Prix-finale in Mexico brons in de klasse -67 kg behaald. Desondanks is Oogink nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Ooginks nederlaag tegen Zheng Shuyin in de halve finales in Mexico City bleek cruciaal. De Chinese won ook de finale en schoof ten koste van Oogink op naar de zesde plaats op de wereldranglijst. Oogink, die het toernooi vorig jaar won, kwam twee punten tekort voor de top-6, die zeker is van een olympisch ticket.

De teleurgestelde Almelose moet zich nu op het Europees kwalificatietoernooi in januari in Turkije alsnog voor Rio zien te kwalificeren.

Invitatie
De Grand Prix Finale is een jaarlijks invitatietoernooi waarvoor de beste acht taekwondoka's per gewichtsklasse worden uitgenodigd. Het gold dit jaar ook als kwalificatie voor Rio.

Foto: Reshmie Oogink tijdens de Europese Spelen in Bakoe (foto: Getty Images/Matthias Hangst)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Reshmie aan!