Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bos pakt ook de nationale sprinttitel

Bos pakt ook de nationale sprinttitel

RoadToRio

Cheer!

ALKMAAR - De baanwielrenner Theo Bos is helemaal terug. Na de winst op de tijdrit maandag, won Bos een dag later ook de sprint. De voormalig wereldkampioen versloeg in de finale Roy van den Berg in twee ritten.

Deel dit artikel op social media

Beide finalisten maakten bij de NK in Alkmaar hun rentree na een lange afwezigheid op de baan. Met hun sterke optreden zetten ze hun olympische ambities duidelijk kracht bij. Zo was Bos in de halve finales veel te sterk voor Jeffrey Hoogland, de regerend Europees kampioen op dit nummer.

Het is de zesde nationale sprinttitel voor Bos, maar wel zijn eerste sinds 2007. Een jaar later stapte hij over naar de weg, maar sinds deze week gaat hij weer als baanwielrenner door het leven.

Koppelkoers
Bij de koppelkoers bleek het duo Dylan van Baarle en Youri Havik oppermachtig. Het tweetal won vrijwel alle sprints en controleerde de uitlooppogingen van de concurrentie vakkundig. Jesper Asselman en Nick Stopler werden tweede, het brons ging naar Michael Vingerling en Melvin van Zijl.

De sprinttitel bij de vrouwen ging naar Laurine van Riessen. Ook zij was in de finale in twee races klaar met haar tegenstander Elis Ligtlee. Het is al het derde goud bij deze NK voor de oud-schaatsster, die dit jaar met het oog op de Spelen van Rio de overstap maakte naar het baanwielrennen.

De nationale titel op de individuele achtervolging ging naar Kirsten Wild. Zij zette al de snelste tijd neer tijdens de kwalificaties en was in de finale Amy Pieters te snel af. Eerder won Wild met Nina Kessler ook al de nationale titel op de koppelkoers.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo en Roy aan!