Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bos en Van den Berg mogen zich in Hong Kong bewijzen

Bos en Van den Berg mogen zich in Hong Kong bewijzen

Coaching RoadToRio

Cheer!

ALKMAAR - Theo Bos en Roy van den Berg maken over twee weken hun internationale rentree als baanwielrenner. Zij komen dan samen met Matthijs Büchli op de teamsprint in actie bij de wereldbeker van Hong Kong.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach René Wolff: "Daar krijgen die mannen de kans om te bewijzen dat ze het drietal Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van't Hoenderdaal, die dit jaar de Europese titel op de teamsprint veroverden, kunnen versterken."

Flinke concurrentie

Als het aan Van den Berg ligt, slaagt hij daar glansrijk in. "Ik wil gigantisch hard starten en dat gaat ook gebeuren. Daar ga ik los." De Nederlands kampioen van 2010 beëindigde vier jaar geleden zijn loopbaan, "maar het begon weer te kriebelen", zegt Van den Berg, die uit is op een plekje in de olympische teamsprintploeg.

Zijn terugkeer en die van het sprintkanon Theo Bos zorgt voor gemengde gevoelens bij de gevestigde orde. "Ik hoop niet dat het onrust gaat geven, maar dat het ons vooral motiveert", aldus Hoogland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo, Matthijs, Jeffrey, Hugo, Nils en Roy aan!