Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bondscoach volleybalsters gaat voor top 3 op OKT

Bondscoach volleybalsters gaat voor top 3 op OKT

Coaching RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Giovanni Guidetti, bondscoach van de Nederlandse volleybalsters, richt zich tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi OKT) op een plaats bij de eerste drie. Aan het toernooi dat begin volgend jaar in het Turkse Ankara wordt gehouden, nemen acht van de negen beste landen van Europa deel.

Deel dit artikel op social media

"Het is voor alle teams een verschrikkelijk moeilijk toernooi, dus als we tweede of derde worden ben ik meer dan tevreden", aldus Guidetti maandag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het OKT dat op 4 januari begint.

De winnaar van het OKT kwalificeert zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen in Rio, de nummers twee en drie mogen in mei deelnemen aan het OKT dat van half mei tot begin juni in Azië wordt gehouden. Van de acht ploegen die daaraan deelnemen, kwalificeren zich er vier alsnog voor de Olympische Spelen.

"Ik spreek liever niet over geluk als het over sport gaat, maar het gaat nu voor een heel groot deel om geluk. Je hebt geen enkele tijd om je voor te bereiden", verwijst Guidetti naar het drukke toernooischema.

"We hebben maar één dag rust en daarna als het goed is vier wedstrijden in vier dagen tijd. Ik heb tijdens de training gelukkig al wel gezien dat onze speelsters conditioneel in orde zijn."

Beste vier
Guidetti dicht zijn ploeg goede kansen toe, mits ze zich in Ankara bij de eerste drie kunnen scharen. "Als we naar het OKT in Azië mogen, zou ik teleurgesteld zijn als we ons niet kwalificeren. Met landen als Canada, Kazachstan en Puerto Rico treffen we daar zwakkere tegenstanders, dus we zouden daar bij de beste vier moeten horen."

"Wanneer we ons in Ankara niet kwalificeren ben ik niet teleurgesteld. Wel somber, maar niet teleurgesteld", besluit de bondscoach.

Nederland neemt het maandag in de eerste wedstrijd van het OKT in Ankara op tegen Duitsland, waarna twee dagen later thuisland Turkije de tegenstander is.

In de laatste poulewedstrijd stuiten de Oranjevrouwen op Kroatië. Ter voorbereiding speelt Nederland dinsdag en woensdag in Almelo tegen België.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Giovanni aan!