Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boeljon en Luiten golfers van het jaar 2015

Boeljon en Luiten golfers van het jaar 2015

RoadToRio

Cheer!

Joost Luiten en Christel Boeljon werden in Noordwijk vereerd met de titel van Nederlandse golfer en golfster van het jaar. Tijdens een feestelijke avond gehouden in Huis ter Duin werden diverse spelers uit de golfsport in het zonnetje gezet, in aanwezigheid van diverse betrokken partijen in de golfwereld.

Deel dit artikel op social media

Joost Luiten speelde afgelopen weekend zijn laatste toernooi van 2015. Zijn 24ste plaats in het Thailand Golf Championship had geen gevolgen voor de ranking, hij blijft de nummer 84 van de wereld. Luiten begon het jaar als de nummer 29. In totaal speelde Luiten € 914.852,67 bij elkaar. Dit prijzengeld leverde hem een 50ste plaats op in de Race to Dubai van de European Tour. 

Hoewel dit zijn zesde achtereenvolgende Award is, blijft Luiten zeer verheugd dat hij deze prijs mag ontvangen. Ondanks dat het niet helemaal zijn jaar was. “Het was een lang seizoen en ik kijk ernaar uit een tijdje geen clubs aan te raken en de batterij op te laden. Mijn eerstvolgende toernooi is het Abu Dhabi Golf Championship dat op 21 januari begint. De periode daarvoor zal ik naar Dubai gaan om te trainen. Komend jaar focus ik me ook op de Olympische Spelen in Rio.”

"Het is voor mij een enorme eer om mijn land te vertegenwoordigen in Rio!"

Voor Christel Boeljon was 2015 een jaar met twee gezichten. Aan de ene kant won ze het Deloitte Ladies Open en werd ze tweede in de LPGA Shoprite Classic, maar daarnaast was het vanwege familieomstandigheden een emotioneel jaar waardoor zij haar seizoen vroegtijdig moest onderbreken. De golfster van het jaar keert in januari weer terug op de greens.  

''Ik ben dankbaar dat ik deze prijs heb mogen ontvangen. Het is een eervolle onderscheiding en erkenning voor mijn prestaties van afgelopen seizoen. In januari 2016 start ik mijn nieuwe seizoen op de LPGA en speel ik de eerste twee wedstrijden van het seizoen in Florida en de Bahama's. Daarnaast heb ik als doel mij te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio! Het lijkt mij een enorme eer om Nederland te kunnen vertegenwoordigen en zal er alles aan doen om mij te kwalificeren en daar ook succesvol te zijn!”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost en Christel aan!