Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilveren plak voor badmintonsters Piek en Muskens op Brasil Open

Zilveren plak voor badmintonsters Piek en Muskens op Brasil Open

Cheer!

De Nederlandse badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens zijn als tweede geëindigd op het Olympisch test-event, de Brasil Open. In de finale was het Chinese duo Chen Qingchen/Jia Yifan te sterk: 21-14 en 21-17.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse duo vocht zich in de eerste game enkele keren terug van een achterstand, maar bleven het antwoord schuldig op een eindsprint van de Chinezen. In de tweede game gaf de fitheid van de Aziatische vrouwen, die een tandje konden bijschakelen, de doorslag.

Selena Piek blikte tevreden terug op het testevent: “We hebben verloren van een beter spelend paar vandaag. We hebben het geprobeerd, maar ze waren echt de betere. In het begin van het toernooi, toen Eefje nog buikgriep had, hadden we nooit durven dromen zo ver te komen. Zilver en een halve finale in de mixdubbel. Ik mag dus tevreden zijn hoor.“ 

Het volgende toernooi waarvoor de Nederlanders zich hebben weten te kwalificeren is vanaf 9 december, de Super Serie Finals in Dubai.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Eefje aan!