Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor bankdrukster Melaica Tuinfort op EK

Zilver voor bankdrukster Melaica Tuinfort op EK

Cheer!

EGER – Paralympisch bankdrukster Melaica Tuinfort is tweede geworden op de Europese kampioenschappen. In de gewichtsklasse boven 86 kilogram drukte de 25-jarige Nederlandse een gewicht van 123 kilo. De titel ging naar Marzena Zieba uit Polen (127 kilogram).

 

Deel dit artikel op social media

Achter Tuinfort ging het Europese brons naar de Russische Svetlana Khairtdinova, die 117 kilogram drukt. Voor de Rotterdamse Tuinfort was het haar tweede medaille op een internationaal toernooi. Vorig jaar won ze brons op de WK; toen de eerste Nederlandse medaille ooit op een WK.

Voor de Rotterdamse is het Europese zilver een belangrijke stap op weg naar de Paralympische Spelen van volgend jaar. In 2004 nam Tuinfort al deel aan de Spelen in Athene bij het kogelstoten.

Bankdrukken is de Paralympische variant van gewichtheffen. Sporters met verschillende handicaps kunnen hieraan meedoen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Melaica aan!