Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolodames verslaan Hongarije in World League

Waterpolodames verslaan Hongarije in World League

RoadToRio

Cheer!

BOEDAPEST - De Nederlandse waterpolodames hebben ook de derde wedstrijd in de FINA World League gewonnen. Oranje won dinsdagavond in Boedapest met 7-10 van Hongarije. Eerder versloeg het team van bondscoach Arno Havenga in de groepsfase al Italië en Frankrijk. De wedstrijden zijn een goede voorbereiding op het EK in Belgrado in januari 2016, waar een ticket voor de Olympische Spelen in Rio 2016 is te bemachtigen.

Deel dit artikel op social media

Na een geslaagde trainingsstage en een oefentoernooi in Rio de Janeiro speelde Nederland in Boedapest tegen de Hongaarse dames in de FINA Waterpolo World League. Oranje kwam moeizaam op gang in het Hajos Alfred Nemzeti Sportuszoda, maar herpakte zich en versloeg uiteindelijk de Hongaarse dames met 7-10. Lieke Klaassen hield in de eerste helft door middel van een hattrick Oranje op gelijke hoogte met Hongarije. Na het wisselen van helft wisten de Nederlandse dames de stand om te buigen naar een 5-9 voorsprong en uiteindelijk de winst met een eindstand van 7-10.

Dinsdag 24 november
HUN-NED 7-10 (2-2, 2-1, 1-3, 2-4)
Doelpunten Nederland: Lieke Klaassen 4, Maud Megens 3, Sabrina van der Sloot 2 en Marloes Nijhuis 1.

Het speelschema van Nederland:
22 oktober Nederland – Italië (11-10)
27 oktober Nederland – Frankrijk (12-7)
24 november Hongarije – Nederland (7-10)
23 februari Frankrijk – Nederland
12 april Nederland – Hongarije (locatie nog niet bekend)
3 mei Italië - Nederland

In Groep B spelen Rusland, Griekenland, Spanje en Duitsland. De nummers 1 en de beste nummer 2 van de poules gaan door naar de Super Finale van 7-12 juni 2016 in Shanghai, China.

Foto: Lieke Klaassen (Getty Images)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Lieke, Maud, Sabrina, Yasemin, Isabella, Laura, Nomi, Vivian, Leonie, Debby, Dagmar en Amarens aan!