Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Trampolinespringster Boersma stelt ticket OTE veilig

Trampolinespringster Boersma stelt ticket OTE veilig

RoadToRio

Cheer!

ODENSE - Trampolinespringster Kirsten Boersma heeft voor Nederland een plaatsbewijs veiliggesteld voor het olympisch test event, volgend jaar april in Rio de Janeiro. Tijdens het OTE zijn de laatste vijf startbewijzen te verdienen voor de Spelen in deze discipline.

Deel dit artikel op social media

Boersma werd donderdag op de WK trampolinespringen in Odense dertigste in de kwalificaties, met een totaal van 96,495 punten. Dat was niet genoeg voor een plek in de halve finale (beste 24) maar zondag bij het opmaken van de balans wel voldoende voor het dertiende en laatste startbewijs in het OTE.

Dat Boersma, net hersteld van een blessure, de invitatie veilig stelde, betekent niet automatisch dat zij ook zelf naar Brazilië gaat. Daarvoor moet nog een kwalificatietoernooi worden gesprongen.

Foto: Kirsten Boersma met Tara Fokké (Getty Images).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten aan!