Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sanne Wevers stunt met zilver op balk bij WK turnen

Sanne Wevers stunt met zilver op balk bij WK turnen

RoadToRio

Cheer!

GLASGOW - Sanne Wevers heeft bij de WK turnen in Glasgow zilver veroverd op balk. De 24-jarige turnster moest in de finale alleen de ongenaakbare titelhoudster Simone Biles voor zich dulden.

 

Deel dit artikel op social media

Wevers won dit jaar bij de EK brons op brug. In Glasgow liet ze in de finale een prima oefening zien, die met 14,233 punten werd gewaardeerd. Na een protest werd de uitgangswaarde aangepast (van 5,6 naar 5,7), waardoor ze uitkwam op 14,333 punten.

Vervolgens moest de 24-jarige Wevers afwachten wat de zes concurrenten na haar deden. De Duitse Pauline Schäfer kwam in de buurt (haar 14,133 was goed voor brons), maar alleen de 18-jarige Biles (15,358) passeerde haar.

Het was voor het eerst sinds 2005 dat een Nederlandse vrouw een medaille veroverde op een WK. Destijds was er brons voor Suzanne Harmes op vloer.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne aan!