Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rojer en Tecau winnen ATP World Tour Finals

Rojer en Tecau winnen ATP World Tour Finals

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Jean-Julien Rojer en Horia Tecau hebben hun doorbraakseizoen bekroond met een titel bij de ATP World Tour Finals. Net als in de rest van het toernooi verloren ze ook in de finale geen set tegen Rohan Bopanna en Florin Mergea. Na exact een uur spelen werd het 6-4 6-3.

Deel dit artikel op social media

De eerste servicebeurt van Bopanna leidde meteen tot een break voor Rojer en Tecau, die zelf alleen op 3-2 tegen een 30-40 stand aankeken met Tecau aan service. Beide breakpoints werden overleefd en Tecau leverde op 5-4 wel een dominante opslagbeurt af om de eerste set binnen te slepen.

In de tweede set was het wederom een servicegame van Bopanna die op 2-2 werd afgesnoept door de Wimbledonkampioenen, onder meer dankzij een fraaie passing kortcross van Rojer en een winnende lob op het eerste breakpoint.

Bopanna en Mergea, die net als Rojer en Tecau als eerste in hun groep eindigden en ook Bob en Mike Bryan versloegen, wisten in de tweede set geen enkel breakpoint af te dwingen. De partij eindigde met een lovebreak op de service van Mergea, afgerond met een winnende volley van Rojer.

De winst in de eindstrijd van de World Tour Finals volgt voor Rojer en Tecau op het veiligstellen van de nummer één-positie op de teamranglijst over 2015. Daarvoor zorgden zij met hun zege op de broers Bryan in de halve finale. De Amerikaanse tweeling won vorig jaar het eindejaarskampioenschap.

Rojer en Tecau veroverden op Wimbledon dit jaar hun eerste Grand Slamtitel, door Jamie Murray en John Peers in de finale te kloppen. Datzelfde duo versloegen zij op weg naar hun andere toernooizege dit jaar, in Rotterdam.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jean-Julien aan!