Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Postma wint medalrace en eindigt als zesde op WK

Postma wint medalrace en eindigt als zesde op WK

RoadToRio

Cheer!

TAKAPUNA - Pieter-Jan Postma heeft zondag de afsluitende medalrace op het WK Finn in Nieuw Zeeland gewonnen. De zeiler uit de Delta Lloyd Kernploeg was op de voorlaatste dag al zeker van de landenkwalificatie voor de Olympische Spelen. Het kampioenschap begon slecht voor Postma maar met de kwalificatie en met deze overwinning, tegen de beste tien van het klassement, sluit Postma het WK zeer positief af.

 

Postma gaf de volgende analyse: “Het was een hele zware week. Het eerste deel van de week was één grote struggle. Halverwege de week hebben we de knop om kunnen gooien. Ik ging hierheen voor een medaille. Dat hebben we omgedraaid naar een toptiendoelstelling. Ik sluit de week af met een zesde plaats. Daar ben ik heel blij mee. Dit is mooi, dit is goed.”

Hoe nu verder? “De top drie op dit WK zijn echt de beste zeilers van dit moment. Als ik het materiaal voor elkaar zou hebben dan hoor ik daar honderd procent bij maar dat moet ik eerst nog voor elkaar krijgen. Ik sta er veel beter voor dan voor de Olympische Spelen van London. Tien maanden voor London had ik het niet zo voor elkaar als nu. We gaan steeds minder materiaal testen, we zijn er nog niet uit, maar we maken stappen. Ik heb goede resultaten neergezet dit jaar. We moeten nu de rust kunnen vinden.”

Foto: Pieter-Jan Postma op het WK in Nieuw Zeeland (fotograaf: Robert Deaves).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pieter-Jan aan!