Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Poels ziet plek in olympische selectie als belangrijk doel

Poels ziet plek in olympische selectie als belangrijk doel

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Wout Poels ziet deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komend wielerseizoen als een voorname doelstelling. De renner van Team Sky denkt dat hij op het parcours in Brazilië volgend jaar het beste uit zichzelf kan halen.

Deel dit artikel op social media

"Ik wil echt naar de Spelen", zegt Poels tegen Cyclingnews.com. "Er gaan in Nederland maar vier renners mee, dus het wordt een hele strijd. Ik denk dat het parcours in Rio me ligt. Het is lastig en dat is normaal gesproken perfect voor mij."

De 28-jarige Poels hoopt bondscoach Johan Lammerts in het komende seizoen met zijn prestaties te overtuigen van een plek in de olympische selectie. "Ik ga mijn best doen. Als je het niet probeert, ga je sowieso niet mee."

Naast de Spelen heeft Poels meer doelen voor ogen. "Misschien ga ik ook voor de Tirreno-Adriatico. Ik hou van die race en van soortgelijke wedstrijden. Het hangt er ook een beetje af van het programma voor de Tour de France en welk plan het team heeft."

De meest recente editie van de Tour verliep voor de Limburger succesvol. Hij had een belangrijke rol in de ploeg van eindwinnaar Chris Froome. Volgend jaar hoopt hij opnieuw een rol van betekenis te spelen.

"De Tour wordt ook heel mooi met een aantal zware klimmen. Met de tijdritten erbij is het een rittenschema dat ook weer goed bij Chris past."

Winnen
Hoewel Poels ervan genoot om kopman Froome bij te staan, vindt hij het ook belangrijk om af en toe voor eigen succes te kunnen gaan. Die kans krijgt hij bij Team Sky.

"Het mooiste in wielrennen is als je voor jezelf kunt gaan en te winnen, want dat is waarvoor je uiteindelijk wielrenner ben geworden", zegt hij. "Ik vond het mooi dat ik daarin een goede cominatie kon vinden."

"Ik reed in dienst van het team, maar in de Tirreno en de Ronde van Abu Dhabi kon ik voor mijn eigen kans gaan. Die combinatie maakte het leuk om wedstrijden te rijden en hard te trainen."

De wegwedstrijd en de tijdrit in Rio staan volgend jaar op 6 en 10 augustus op het programma.

Foto: Wout Poels tijdens de Ronde van Frankrijk 2015 (foto: Getty Images/Brynn Lennon).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wout aan!