Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten vijfde in Zuid-Afrika

Luiten vijfde in Zuid-Afrika

RoadToRio

Cheer!

LEOPARD CREEK - Joost Luiten is het nieuwe seizoen begonnen met een vijfde plaats in het Alfred Dunhill Championship. De zege ging naar Charl Schwartzl.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse nummer een speelde de laatste ronde in 71 slagen (-1). Met een totaal van -8 bleef Luiten steken op de plek waar hij de laatste ronde begon: een vijfde plaats.

De eerste negen holes van Luiten op de slotdag van het Alfred Dunhill Championship waren identiek aan zijn eerste negen op zaterdag: drie birdies en een bogey op de par-4 negende. Het gaf de Nederlander een mooie uitgangspositie om te stijgen naar de top van het klassement.

Verder stijgen deed de 28-jarige professional niet. Door bogeys op 14 en 17 (en een birdie op 15) bleef de teller net als op zaterdag op -1 steken. Na 72 holes, waarvan hij er 18 onder par speelde, was Luiten met het totaal van -8 niet tevreden. 

'Ik had vandaag weer, net als zaterdag, een hele goede start! -3 na 8 en ik had nog een paar goede birdiekansen, maar die gingen er naast. Maar de twee up and downs op 3 en 8 voor par waren heel goed. Helaas maakte ik op 9 een bogey na een slechte ijzer-4 helemaal rechts op de green, dat werd een 3-putt. Op de back nine speelde ik gewoon niet scherp genoeg met de ijzers! Ik was elke keer uit positie en moest vechten voor parren. Gelukkig goede up and downs op 10, 11, 12 en 13, maar op die holes moet je eigenlijk één of twee birdies oppikken en dat deed ik niet.'

Op 14 sloeg Luiten een wedge van de fairway in het water, kort links van de vlag. Het leverde hem een bogey op. 'Dat soort fouten mag je niet maken als je bovenin wilt meedraaien. Wel weer een goede birdie op 15. Op 17 kwam ik onder de lip in de fairwaybunker te liggen. Ik moest opleggen. De wedge sloeg ik op 4 meter en de putt gleed naast de hole. Wederom een dure bogey!' zei Luiten over de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, waar volgens hem zelf meer in had gezeten.

'Ik heb het gevoel dat ik hier heel veel heb laten liggen in het weekend. Twee dagen achter elkaar -3 staan na 8 holes en dan twee keer met -1 binnenkomen - dat is niet goed genoeg! Aan de andere kant is het goed om te zien dat met name het putten deze week erg goed was en daarom eindig je toch nog als vijfde', aldus Luiten.

Voor deze gedeeld vijfde plaats ontvangt hij 53.100 euro en evenaart bijna direct zijn beste resultaat van het seizoen 2014-2015: een vierde plaats in het Scottish Open in juli van dit jaar.

Lees de rest van het artikel over het Alfred Dunhill Championship op Golf.nl.

Foto: Joost Luiten op de vierde dag van het Alfred Dunhill Championship (Getty Images/Jan Kruger)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!