Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen EK-medaille voor Nederlandse zitvolleybalsters

Geen EK-medaille voor Nederlandse zitvolleybalsters

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - De Nederlandse paravolleybalsters zijn er niet in geslaagd om een medaille te veroveren op het EK Zitvolleybal. In de wedstrijd om het brons verloor de equipe van bondscoach Pim Scherpenzeel zaterdagmiddag met 3-2 van gastland Slovenië.

Deel dit artikel op social media

Oranje ging uitstekend van start in de kleine finale en won de eerste set ruim (25-15). Hierna na Slovenië echter het initiatief over. Onder aanmoediging van het thuispubliek namen de Sloveense paravolleybalsters een 2-1 voorsprong. In de vierde set kreeg de thuisploeg de eerste matchpoints.

Deze werden nog knap weggewerkt, waardoor Nederland voor de derde keer in een week een vijfde set ging spelen. Helaas werd ook voor de derde keer de tiebreak verloren. Hierdoor eindigde Oranje op de vierde plaats.

Als pleister op de wonde waren er wel twee individuele onderscheidingen voor Nederlandse speelsters. Elvira Stinissen kreeg de prijs voor beste aanvalster, Fleur van Dam werd bekroond tot beste passer.

Oekraïne kroonde zich tot Europees kampioen door in de finale Rusland met 3-2 te verslaan.

Slovenië - Nederland 3-2 (15-25, 25-22, 25-23, 25-27, 15-8)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Djoke, Fleur, Karin, Anne, Annelies, Paula, Sanne, Judith, Hong en Jaaike aan!