Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweede wereldtitel voor Marlou van Rhijn in Doha

Tweede wereldtitel voor Marlou van Rhijn in Doha

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

DOHA – Paralympisch atlete Marlou van Rhijn heeft goud gewonnen op de 100 meter tijdens het WK in Doha. In de finale snelde de ‘Blade Babe’ naar een tijd van 12.80 seconden; goed voor een wereldrecord in haar handicapklasse (T43). Het zilver ging naar de Française Marie-Amélie Le Fur, Nyoshia Cain (Trinidad & Tobago) pakte het brons.

Deel dit artikel op social media

Voor Van Rhijn was het haar tweede wereldtitel tijdens de WK in Qatar. Eerder won de 24-jarige Purmerendse het goud op de 100 meter. Dat ze dicht bij haar eigen wereldrecord zou moeten lopen voor de titel, wist ze op voorhand. “Ik zit er nu net onder, dat is fantastisch. Het deelnemersveld is hier ontzettend sterk, dus ik wist dat ik een scherpe tijd neer moest zetten. Dat is gelukt.”

Van Rhijn wilde zich krap een jaar voor de Paralympische Spelen nog een keer meten met de concurrentie. “Ik wilde op een groot toernooi doen waarvoor ik getraind heb het afgelopen jaar”, zei ze na afloop. “Er kan nog veel beter, de tijden kunnen nog beter. Daar werk ik elke dag aan en dat blijf ik richting Rio doen. Dat al dat werk dit als resultaat heeft, is geweldig.”

Achter Van Rhijn stonden er nog twee Nederlandse vrouwen in de finale op het koninginnennummer. Marlène van Gansewinkel werd vierde, Fleur Jong zesde. Beide liepen net als de wereldkampioene een persoonlijk record.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlou, Marlene en Fleur aan!