Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tim Lips elfde in Pau

Tim Lips elfde in Pau

RoadToRio

Cheer!

PAU - Tim Lips is in de viersterren eventingwedstrijd in het Franse Pau op de elfde plaats geëindigd. De Nederlander had lang uitzicht op een hogere klassering, maar bij het springen maakte zijn paard Concrex Bayro een aantal ongebruikelijke fouten.

Deel dit artikel op social media

Lips begon de wedstrijd in Frankrijk zeer sterk met een zevende plaats in de dressuur. In de cross wist hij met zijn schimmel te overtuigen door foutloos binnen de tijd te finishen waardoor hij opschoof naar plaats zes. Helaas kreeg de combinatie in het afsluitende springen drie springfouten waardoor ze terugzakten in het klassement.

Lips: “Concrex Bayro heeft eigenlijk een hele goede wedstrijd gelopen. Hij liep heel goed dressuur en ging fantastisch door de cross. Met het losrijden voor het springen ging het ook heel goed. Helaas sprong Bayro op zijn hoef in de landing van hindernis 1 van het springen, daarna maakte hij drie fouten die hij nooit maakt. Buiten de ring bleek dat hij zich hard geraakt had en deed het hem echt zeer. Gelukkig was teamveterinair Emile Welling hier ook en die heeft hem direct nagekeken en het lijkt gelukkig allemaal mee te vallen. Ik baal er wel van dat we zo afsluiten, verder ging het echt heel goed.”

Alice Naber-Lozeman kwam met Harry Belafonte aan de start. Voor deze combinatie helaas een matig dressuurresultaat. De cross ging net als bij Lips foutloos binnen de tijd, maar ook het paard van Naber maakte drie springfouten. Naber zag zich uiteindelijk terug op plaats 23.

Lips bracht ook de Nieuw-Zeelandse volbloed Trademark aan de start. Voor dit duo een debuut op dit niveau dat resulteerde in een 28e plaats. Lips: “Trademark liep een goede cross, maar dressuur en springen waren gewoon niet goed. Daar kan ik duidelijk over zijn.”

Uitslag CCI4* Pau
1. Astier Nicolas (FRA) – Piaf De B’Neville, 35.5 strafpunt
2. Michael Jung (DUI) – Fischerrocana FST, 39.4
3. Tim Price (NZL) – Wesko, 40
11. Tim Lips (Breda) – Concrex Bayro, 52.9
23. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) – Harry Belafonte, 78.3
28. Tim Lips – Trademark, 97.2

Foto: Tim Lips (ANP/Robin Utrecht).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tim en Alice aan!