Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kelly van Zon Europees kampioen tafeltennis

Kelly van Zon Europees kampioen tafeltennis

Coaching

Cheer!

VEJLE – Paralympisch tafeltennisster Kelly van Zon is Europees kampioen geworden. In de finale in het Deense Vejle versloeg de Nederlandse Anne Barneoud uit Frankrijk (9-11, 11-2, 11-3, 11-7). De overwinning betekent dat Van Zon zich gekwalificeerd heeft voor de Paralympische Spelen van volgend jaar.

Deel dit artikel op social media

Voor Van Zon was haar derde Europese titel er een met veel emoties. “Ik heb de hele week al niet het lekkere gevoel dat ik graag zou hebben”, zei ze na afloop. “Ik ben zenuwachtig en dat zie je terug in mijn spel. Ik begon niet heel scherp aan deze finale en ben na de eerste game tactischer gaan spelen. Daarmee heb ik het verschil gemaakt."

Van Zon is met deze titel opnieuw regerend Europees kampioen, wereldkampioen én Paralympisch kampioen. Volgend jaar verdedigt ze die laatste titel in Rio de Janeiro. “Ik sta hoog genoeg op de wereldranglijst om me ook via die weg te kwalificeren. Maar dat is pas in januari. Het is nu oktober en ik kan al zeggen dat ik naar Rio ga. Dat is 'awesome'.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly aan!