Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Europees goud voor tafeltennisser Jean-Paul Montanus

Europees goud voor tafeltennisser Jean-Paul Montanus

Coaching

Cheer!

VEJLE – Tafeltennisser Jean-Paul Montanus is voor het eerst Europees kampioen geworden. In de finale van het EK voor gehandicapten won de 22-jarige Alkmaarder met 11-7, 11-7, 9-11 en 11-7 van de Brit Will Bayley. Voor Montanus betekent dit dat hij zich kwalificeert voor de Paralympische Spelen. 

Deel dit artikel op social media

Na brons op het laatste EK en WK is het de eerste keer dat Montanus op het hoogste treetje van het podium staat. “Dat betekent ontzettend veel voor me. Voor het eerst kampioen en eens niet derde”, zei hij na afloop. “Ik had dit echt niet verwacht, maar ik ging er gelijk volle bak voor. Dat pakte ontzettend goed uit.”

Op weg naar de titel versloeg Montanus de nummer 1 van de wereld, finalist Bayley, en de nummer 2 van die ranglijst, de Oekraïner Maksym Nikolenko. “De laatste tijd speelde ik al erg goed, maar ik had nooit gedacht dat ik ze allebei kon verslaan”, bekende hij. “Ik bleef gefocust, zeker in de finale. Als ik een moment verslapte, wist ik dat Bayley me zou pakken”

Rio 2016


Met het EK-goud is de Alkmaarder verzekerd van Rio 2016. Een opluchting voor hem: “Ik stond voor dit EK op plaats 11 van de wereldranglijst. Dat zou net genoeg zijn voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen. Het EK winnen was de kortste route naar Rio, dus dat geeft een ontzettend goed gevoel.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jean Paul aan!