Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alice Naber wint NK eventing

Alice Naber wint NK eventing

RoadToRio

Cheer!

BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is er vanmiddag in geslaagd haar Nederlandse eventing-titel te prolongeren. De amazone eindigde bij de internationale driesterrenwedstrijd in Boekelo als beste Nederlander en mag zich voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen noemen. De wedstrijd werd gewonnen door Nicola Wilson met haar Nederlands gefokte paard Bulana.

Deel dit artikel op social media

Na dressuur en cross had Andrew Heffernan nog een minimale voorsprong op Naber in de ranglijst van het NK. Millthyme Corolla, het paard van Heffernan, staat echter niet bekend als een heel voorzichtig springpaard en kreeg ook in Boekelo teveel fouten. Ook Naber bleef niet foutloos bij het afsluitende springen, maar deed het met ACSI Peter Parker wel beter. De combinatie eindigde in de internationale wedstrijd op plaats 19.

Naber is uiteraard blij met haar trouwe partner ACSI Peter Parker die ook nog eens voor de vierde jaar foutloos bleef in de cross van Boekelo. “Hij doet altijd zo enorm zijn best, hij wil gewoon altijd voor je werken, dat is ook zijn grootste kwaliteit”, roemt Naber haar 13-jarige paard. “Ik ben echt trots op hem, hij deed het toch maar weer. Dit is het vierde jaar op rij dat hij foutloos de cross van Boekelo aflegt en hij gaat weer fit en gezond mee naar huis. Jammer dat we niet foutloos bleven in het springen, maar verder ben ik super tevreden.”

Achter Naber eindigde Andrew Heffernan met zijn Olympische troef van Londen Millthyme Corolla als tweede in het kampioenschap en op plaats 32 in de wedstrijd. Heffernan was blij dat zijn merrie weer terug was op dit niveau. “Het afgelopen seizoen had ze de nodige blessures en tegenslag, ik ben blij dat ze nu weer zo presteert”, vertelt de in Engeland wonende steunpilaar van het Nederlandse team.
Naber en Heffernan waren de enige Nederlanders die de wedstrijd uitreden en het brons op het NK kon dus niet worden uitgereikt.

De landenwedstrijd die deeluitmaakt van de serie FEI Nations Cup wedstrijden, werd in Boekelo gewonnen door Ierland. Nederland kreeg, net als veel andere landen, geen compleet team aan de finish in Boekelo, maar wist in de serie toch als vijfde te eindigen.

Directeur topsport van de KNHS, Maarten van der Heijden, is tevreden met de prestaties van de ruiters van bondscoach Martin Lips. Van der Heijden: “Voor dit seizoen hadden we samen met sportkoepel NOC*NSF verschillende doelen gesteld. In de eerste plaats goed presteren op viersterrenwedstrijden en daarna met het team top zes te rijden op het EK en bij de beste vijf te eindigen in de Nations Cup serie 2015. Verschillende Nederlandse combinaties hebben goed gepresteerd op de viersterrenwedstrijden van Badminton en Luhmühlen. Op het EK werden we vierde en nu vijfde. De doelen zijn dus gehaald."

"Het was jammer dat we in Boekelo te maken kregen met de nodige pech, waardoor er maar weinig Nederlandse combinaties de wedstrijd uitreden. In het voortraject vielen er in de laatste dagen een paar combinaties af en hier in Boekelo konden Tim Lips wegens ziekte en Merel Blom wegens een niet helemaal fit paard niet van start in de cross. Door het hele jaar heen hebben we ons echter stabiel getoond en daardoor die vijfde plaats in de Nations Cup veiliggesteld. Uiteraard werken we er ook hard aan om de groep ruiters en paarden op dit niveau te verbreden.”

UITSLAGEN
Individuele klassement
1. Nicola WILSON (GBR) - Bulana - 47,10
2. Blyth TAIT (NZL) - Xanthus III - 49,20
3. Kristina COOK (GBR) - Billy the Red - 50,50

19. Alice NABER-LOZEMAN (* NED) - ACSI Peter Parker - 61,80
32. Andrew HEFFERNAN (* NED) - Millthyme Corolla - 69,80

Landenwedstrijd
1. Ierland - 174,90
2. Verenigde Staten van Amerika - 197,00
3. Nieuw Zeeland - 198,90

Nederlands kampioenschap
1. Alice NABER-LOZEMAN (* NED) - ACSI Peter Parker - 61,80
2. Andrew HEFFERNAN (* NED) - Millthyme Corolla - 69,80

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alice en Andrew aan!