Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor rolstoelbasketbalvrouwen op EK

Zilver voor rolstoelbasketbalvrouwen op EK

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

WORCESTER – De Nederlandse rolstoelbasketbalvrouwen zijn er niet in geslaagd hun Europese titel te prolongeren. In de finale in Worcester verloor Oranje met 72-62 van aartsrivaal Duitsland. De teleurstelling was na afloop groot bij het team dat de grote favoriet was voor het Europese goud. 

Deel dit artikel op social media

Vanaf de eerste periode liepen de Nederlandse vrouwen achter de feiten aan. Duitsland nam een snelle voorsprong en stond die niet meer af. De ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden kwam in het derde kwart nog terug tot vier punten verschil, maar wist het gat niet te dichten. Na vier kwarten was het verschil tien punten.

“Het is ontzettend jammer dat we uitgerekend de finale verliezen”, concludeerde Van der Linden na afloop. “De teleurstelling is groot, zowel bij de vrouwen als bij mij. We kwamen hier om Europees kampioen te worden en dat is niet gelukt. Maar ons grote doel staat nog altijd: Paralympisch goud volgend jaar in Rio. Dit toernooi moeten we analyseren en we moeten ervan leren op weg naar 2016.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge, Lucie, Jitske, Roos, Sanne, Wendy, Chèr, Barbara, Carina, Mariska, Fleur, Amy, Bo, Daphne, Ilse en Evelyn aan!