Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van den Berg wint zilver tijdens testevent Rio

Van den Berg wint zilver tijdens testevent Rio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Sjef van den Berg heeft tijdens het Olympisch Test Event in het Sambódromo te Rio de Janeiro zilver gewonnen in het individuele toernooi.

Deel dit artikel op social media

Op de laatste toernooidag versloeg hij in de weg naar de finale Duenas (CAN) 6-4, Nespoli (ITA) 6-0 en Talukdar (IND) 6-4. In de finale was zijn tegenstander de nummer 1 uit de ranglijst en regerend wereldkampioen, de Korean Woojin Kim. De finale ging de volledige lengte met een vijfsetter. De sterke Koreaan miste in de wedstrijd slechts 4 maal de 10. De jonge Nederlander miste net iets vaker het midden en miste het goud met 3-7 in setpunten.

"Ik ben niet teleurgesteld na mijn verlies, maar ik voel alsof ik weer zilver heb gewonnen!", zei Sjef tegen World Archery, refererend aan zijn zilveren medaille tijdens de eerste Europese Spelen in Baku.

"Deze mogelijkheid om in contact te komen met de Braziliaanse cultuur en te alvast wennen aan het klimaat hier zijn belangrijke ervaringen die zullen helpen met de voorbereiding voor Rio volgend jaar."

Brons in landenwedstrijd
Het recurveteam veroverde eerder al brons. Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Jan van Tongeren (met 16 jaar de jongst deelnemende sporter tijdens het Olympische Test Event) versloegen op weg naar de halve finale Rusland en India.

In de halve finale was China te sterk, echter in de bronzen finale versloeg het team Chinese Taipei met 5-3 in setpunten

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!